Forfatteren Jan Wilsberg
(f.1951) vokste opp på Grünerløkka i Oslo, som i årene etter krigen var en stabil, men mangesidig og spennende bydel. Utviklet tidlig stor interesse for å lese og for å skrive stiler. To yndlingsfag var historie og geografi – med andre ord sterk dragning i tid og rom, noe som både har preget livet hans og det han skriver. Opphold i over femti land, og fra 1988 flere og flere prosatekster med emne fra fortidige og fjerne kulturer, som México før spanierne, Indusdalen, det gamle Hellas, Romerriket, Fønikia og Palmyra.
Begynte å skrive dikt høsten 1967 og sendte inn sitt første manuskript i 1969. Våren 1974 ble han kjent med konsulenten på det nystiftede Solum Forlag, og samme høst debuterte han med ”Sort Oktober”, som med sine 1760 solgte eksemplarer fortsatt er hans største kommersielle suksess. Deretter fulgte ytterligere seks bøker på samme forlag.
I 1981 ble han kjent med syndikalisten Rolf Opås, som ledet Arbeidern Forlag og tidsskrift. Dette tidsskriftet samlet mange av de mest klassebevisste folkelige og proletære kulturarbeiderne i Norge, også flere som i dag er aktive i Hedmark Forfatterlag. Høsten 1984 kom ”En dagbok for min tid” ut på dette forlaget – en av de viktigste bøkene i forfatterskapet, med mange inntrykk fra lange opphold i México og Sør-Amerika.
Etter at Arbeidern Forlag gikk i oppløsning, har han utgitt en rekke bøker på Forlaget Ny Vei. Med årene er det blitt stadig mer prosa. Også diktene er episke og realistiske. De forteller historier i fortettet form.
Hans attende bok er nærmest ferdig, og vil bli utgitt i nær framtid. Den har tittelen ”Fra tiden etter at Rimbaud og Verlaine vandret i veikantene mot Brüssel”.
Jan Wilsberg er medlem av Norsk Forfattersentrum og Forfatterforeningen, og har lang erfaring fra offentlige opplesninger.
Jan formidlet egen lyrikk under "Poesi & Performance" på Salongfestivalen 2009