Forundringstimen senker skuldrene og åpner hjertet!

Foto: Kultursalongen. Tunet kafé er innredet med gjenstander fra Tunet gjenbruksbutikk. Dette gir den et noe særpreget innhold hvor alle varer er til salgs.

BARNAS SCENE holder til i Tunet kafé, og vil i første omgang avholdes en lørdag i måneden kl. 12:00 - 12:45

Tunet AS
Gamle Trysilveg 3
2406 Elverum

Telefon: 624 32 082

Åpningstid:
Mandag - fredag (lørdag) 07:30 - 16:30 (14:00)

"Det er sant at bøker trenger barnas fantasi, men det som er enda mer sant, er at barnas fantasi har behov for bøker" - Astrid Lindgren

Følelsen av å oppleve noe i fellesskap…

Glede, undring, se, glød og begeistring er sentrale stikkord når Kultursalongen sparker i gang sitt nye kulturtilbud – BARNAS SCENE – på Tunet Kafé lørdag 21. november 2009.......
 
Barnas scene er et prøveprosjekt med fokus på undring, opplevelse, fantasi og økt leselyst. I en tid med økende grad av alderssegregering ønsker Kultursalongen å stimulere følelsen av å oppleve noe i fellesskap – samle små og store mennesker til en god og inspirerende opplevelse for opplevelsens skyld. "Forundringstimen" vil framstå i ulike forkledninger der lørdagsgjesten formidler barnelitteratur gjennom lesestunder, fortellerkunst, bilder, musikk og teater.

I første omgang har vi lagt oss på samlinger fram til sommeren. Dersom oppmøtet speiler interesse, vil vi arbeide for at BARNAS SCENE kan bli et permanent tilbud.

Kultursalongen etterlyser leseravner!

I følge ekspertene takler barn redsel, glede og skuffelser bedre og blir mer robuste og trygge i sitt møte med virkeligheten hvis de opplever gleden av å lese eller blir lest for. Bøker åpner opp for samtaler, undring og spørsmål, og inspirerer barna til å ta i bruk egen forestillingsevne og fantasi. Dermed kan bøker også få funksjon som gode referanser og identitetskapere når barna blir eldre. Kultursalongen ønsker å stimulere til økt leselyst, og i den anledning søkes lokale, engasjerte leseravner som kan bistå lesestunder på ”Barnas scene”. En leseravn er først og fremst en person som har tid og lyst til å gi barn oppmerksomhet, leseopplevelse og glede. Kunne du tenke deg en slik oppgave? Ta kontakt med Kultursalongen for mer informasjon.