Hei! Her følger siste nytt ...

Kultursalongen har flyttet inn i kaféen på Fagerhøi Humanistisk Senter


Kultursalongen har flyttet til Søre Osen og skal fortsatt driftes idealistik. Du finner den nye adressen under "kontakt oss".


På oppfordring legger vi nå ut oppskrifter på "biteti" som er blitt servert i salongen. Du finner oppskriftene under "Salongspiseriet" i bunnen av etikettene.

Kultursalongen fyller 2 år 7. februar 2011!På 2-års dagen sender vi en tanke til Arcturus, fattigstjerna, med håp om et godt nytt år for Kultursalongen…


”Når du kikker opp på himmelen en kald og stjerneklar natt før jul, finner stjernebildet Karlsvogna og følger ”hanken på vogna” ned mot åskanten – da vil du se ei stor stjerne som skinner med rødglans. Det er Arcturus – stjerna for jordbruk og alt som skal gro. Den skinner for at det skal bli en god vår så bonden kan pløye tidlig, og den skinner for en god høst slik at han får god avling.

I gamle dager da folk var mer avhengig av jordlappen sin enn nå, var det mange som kjente til Arcturus, og bonden og familien hans sendte nok en og annen tanke til stjerna om et godt år. Men det var ikke bare bonden som visste om den røde stjerna. I Gudbrandsdalen finner vi et sagn godt kjent av alt fattigfolk som gikk etter vegen. For Arcturus var ei god stjerne for flere enn han som gikk bak plogen. Når den viste seg på himmelen, kunne fattigfolk banke på hvor det skulle være, peke på stjerna og be om mat eller husrom. Så lenge stjerna var oppe kunne ingen nekte en fattig stakkar det han ba om i Guds navn…”

La oss håpe Arcturus bidrar til god vekt og god høst for Kultursalongen i 2011.

Gratulerer med 2-års dagen!

 

Kilde: Juleoratoriet ”Fattigstjerna” av Øyvind Sund og Gry Sveen, bosatt på Vinstra.

Salongfestivalen flytter!

Salongfestivalen har flyttet over på egen hjemmeside, og trives helt utmerket i nye, fargerike omgivelser! Velkommen inn i Salongfestivalens univers...

http://www.salongfestivalen.com

Presentasjon av artister/kulturformidlere


Presentasjonen av artister/kulturformidlere skrider framover... Klikk deg inn på Salongfestivalen, så finner du presentasjonen som en forlengelse av programmet. Arbeidet er tidkrevende, men jeg blogger så raskt jeg kan. Direktelinker til hjemmesider og lytteeksempler er på plass der det finnes. Alt i alt er det en hyggelig beskjeftigelse å få lov til å presentere så dyktige aktører!

Stor takk til grafiker Robert Khory
http://www.natthagen.no som har hjulpet oss med festival-logoen.

Og idag er det bare 40 dager til det braker løs på Schulstad Østre....Dette blir GØRBRA folkens. Ikke glem å spre nyheten til venner, familie og bekjente. En nyetablert kulturfestival trenger all den PR'n den kan få. Som takk lover vi å innfri forventningene. Sees vi den 13. juni? 

Salongfestivalen trenger frivillige!

Nedtellingen har begynt... 50 dager igjen til GØRBRA Salongfestival! Og vi trenger fortsatt frivillige...

Salongfestivalen 13. juni nærmer seg med raske skritt...


Foto: 
Deilige vårdager minner oss på at Salongfestivalen rykker stadig nærmere...Sceneplasseringen er stukket ut!

Salongfestivalen er en nyetablert, intim og ikkekommersiell kulturfestival som ønsker å ivareta og framvise et kulturelt mangfold av høy kvalitet. Ekte formidlingsevne som utfordrer sanseapparatet, så vel som intellektet, står i høysete. Kultursalongen står som arrangør av Salongfestivalen. Ønsker du å bidra som frivillig? Ta kontakt!

Vel overstått påske, og velkommen til temakonserten "Sanger om jorden"!


Kultursalongen håper du har hatt noen deilige fridager, og minner om temakonserten "Sanger om jorden" torsdag 23. april kl. 19:00. Knut Arild Melbøe og Aleksander Koefoed belyser Rolf Jacobsens hovedmotiv jorden gjennom toner og verselinjer. Dørene åpnes kl. 18:00.

Og til deg, som var til stede på kulturkvelden palmelørdag, takk for hyggelig samvær! Uten dere som gjester, ville det blitt en rar kveld. Og Kultursalongen har dokumentert hele seansen på video. Nå er den godt forvart i hjemmearkivet.  Dignitylotteriet innbrakte 1.580.- blanke kroner. Alle monner drar. Dere er noen rause mennesker alle sammen...! Takk igjen.   

Kultursalongen har fotodokumentert "Den første nordiske poesifestivalen" på Hamar 2009!


Velkommen til å bla' i fotominneboka fra poesifestivalen - nå er den komplett. Neste poesifestival arrangeres om to år!

Salongfestivalen 2009!

Årets festivalprogram er lagt ut på siden "Salongfestivalen." Velkommen til å ta en titt!

Ser vi deg 13. juni?

Kultursalongen er på jakt etter kulturelle sponsorer!


Salongvenn?

Kultursalongen er et ikke-kommersielt foretak som ønsker å tilby folk gode, kulturelle opplevelser uten for store innhogg i lommeboka. Som økonomisk bidragsyter setter du oss i stand til å realisere våre idéer og idéaler om at kultur skal være et åpent tilbud til alle mennesker - uavhengig økonomisk status. 

Små og store bidrag mottas med takknemlighet. Kanskje du kunne tenke deg å bli Salongvenn? 

Salongfestivalen 2009!


Programmet til årets Salongfestival 13. juni er snart i boks og legges ut under etiketten "Salongfestivalen" om kort tid. Vi kan love dere et spennende og variert program som holder høy kvalitet. Sett av dagen allerede nå, og spre nyheten til familie og venner. Velkommen til en hyggelig familiedag i Salonghaven på Schulstad Østre!!! Vi gleder oss... 

Festivalen åpner kl. 10:00 og avsluttes 24:00

Dagspass kr. 650 inkludert filosofibrunsj med lunsj
Barn kr. O.-

Ønsker du å bli med i salongkorpset, vennligt ta kontakt!

Bakken Øvre Gårdsmat på Løten selger mat under festivalen, men du er hjertelig velkommen til å benytte våre griller. Det er også mulig å få kjøpt øl og vin.

Lokale aktører stiller ut sine produkter for salg! Og
har du en bok du gjerne skulle byttet ut med en annen, er dette fullt mulig i vår"Byttebok"bod.

Velkommen 13. juni! 

Innbringende loddsalg til kunstvenner i Libanon!


Kultursalongen har gjennomført sitt første lotteri som innbragte hele 2.700.- blanke kroner til Dignityprosjektet. Tusen takk til alle loddkjøpere!!! Trond & Robert var rørte over responsen, og vil sørge for at pengene kommer i de rette hender. Kultursalongens neste lørdagsarrangement er 4. april. Har du noe du kunne tenke deg å bidra med til lotteriet, gi oss et lite vink! På forhånd tusen takk.

Og til alle "bokormer" kan vi melde om at Kultursalongen inviterer til bokbad i mars. Jeg kommer tilbake til dato og mer informasjon så fort denne er fastlagt.

For deg som ikke hadde anledning til å være til stede på Kultursalongens åpningsarrangement, har vi lagt ut et rikholdig fotomateriale fra kvelden. Etterhvert vil det også bli lagt ut diverse videoklipp fra den første salongen. God fornøyelse! 

Hjelp oss å hjelpe!


Kultursalongen ønsker å støtte kunstprosjektet til Trond & Robert på Galleri Natthagen på Løten, så derfor har vi bestemt at det skal avholdes et lite lotteri hver gang det arrangeres lørdagssalong. Drivkraften og visjonen bak prosjektet er at kunst av resirkulert avfall skal bli til en den nye inntektskilden til en gruppe mennesker i byen Maghdouche i Libanon.

Informasjon om prosjektet finner du på bloggen
http://beitelfounoun.blogspot.com eller under linken Dignity på hjemmesiden vår.

Skal Kultursalongen klare å hjelpe sine kunstvenner i Libanon, trenger vi hjelp av deg i form av gevinster til lotteriet. Kanskje du har en bok, et maleri, en gjenstand som bare står og samler støv i en krok? Salongen tar i mot brukt, nytt, stort eller lite... Gi oss en melding, eller stikk innom på en hyggelig kaffeprat.

7. februar lodder vi ut:

- et "Ordbilde" gitt i gave av Terje Amundsen
- Dobbeltalbumet "I draumar fær du" av Finn Coren lansert sept. 2008, Bard record. Tonesatte dikt av Olav H. Hauge. Mesterlig!
- "Hælvvægas teill ei stjerne" av Bjørnar Sømoen, Åsnes, Solørforlaget 2003. Fornøyelige hverdagshistorier med glimt i øyet...
- Lydboka "Hælvvægas teill neste sving", Seljesang 2007. Bjørnar Sømoen leser utdrag fra tre av sine bøker.
- 2 flasker rødvin

Kr. 10.- pr. lodd. Husk småpenger.

Takk for hjelpen!

Kultursalongen stiftes 07.02.2009

Gjett om vi gleder oss?

Etter et svært langdrygt svangerskap, kan vi endelig ønske våre kjære kultursjeler hjertelig velkommen til Schulstad Østre for å overvære forløsningen av vårt hjertebarn 7. februar 2009. Kultursalongens formelle program åpner 18:30, og legges ut senere.

Velkommen til Snefrid & Ragnar!