Fotoalbum

Foto: Viggo Ødegaarden. I hustrig høstvær ønsket Kultursalongen velkommen til sin første gapskrattkveld. Varme tanker og takk går til redaksjonen i Lokalavisa som overrasket Kultursalongen med å sponse en rekke annonser i forkant av arrangementet. En skikkelig vitamininnsprøytning folkens...!

Foto: Viggo Ødegaarden. "Hjertelig gjensyn og takk for sist Gerd...!"

Foto: Kultursalongen. Det hadde vært morsomt om det kommer bra med folk innrømmer GT-Sara...

Foto: Viggo Ødegaarden. "Gamle" og nye fjes har funnet veien til gapskrattkveld.... En passiar med Norges gledesspreder og ukronede humørdronning satt mange pris på!

Foto: Viggo Ødegaarden. Kjempehyggelig med overraskende langveisbesøk, og da smaker det godt med gulrotsuppe og hjemmelaget brød...

Foto: Viggo Ødegaarden. En konsentrert Gerd Thoreid gjør seg klar til å innta rollen som GT-Sara...

Foto: Kultursalongen. Forfatter og historieforteller Sven R. Gjems fra Grue i Solør og GT-Sara lader opp rundt kjøkkenbordet med laaaange ører......

Foto: Kultursalongen. Skuespiller Arne Lindstad fra sang- og teatergruppa ViSa VerSa i Løten, framfører monologen "Hæ?" - en fortvilet lærer som sliter med å forstå ungdommens SMS-språk. Innslaget er skrevet av May Sissel Andersen, og fikk NRKs radiopris under Revy-NM på Høylandet sommer'n 2009.

Foto: Viggo Ødegaarden. Arne Lindstad i rollen som "odelsgutten"...

Foto: Kultursalongen. "Det har vært dårlig med damer. Skal jeg være ærlig har det ikke vært....."

Foto: Kultursalongen. Mor er på evig jakt etter potensielle svigerdøtre - eller er det noe annet hun har i tankene? "Mor" Tove Nordby Øie i samspill med "odelsgutten" Arne Lindstad. Begge skuespillerne er tilknyttet Norbygdarevyen og ViSa VerSa på Løten.

Foto: Kultursalongen. Da humortrubaduren Gunnar Kollstad meldte sykdomsforfall på kort varsel, fikk vertskapet travle timer med å hyre gode erstattere... Kjempetakk til Arne og Tove som svingte seg rundt og overrasket forsamlingen med en uventet og festlig gapskrattåpning!

Foto: Kultursalongen. Sven R. Gjems, forfatter og journalist fra Grue i Solør, har samlet og utgitt i bokform en rekke historier som lever godt på folkemunne mange steder i Hedmark. Under gapskrattkvelden formidlet han lokale historier og viste eksempler på Hedmarkhumorens forskjellige særpreg. Felles for alle Hedmarks-regionene er at humoren gjennom tidene har vært et middel til å overleve mentalt i en hard tilværelse. Derfor er preget av barsk hverdagsrealisme så fremtredende, men også gleden ved å minnes og gjenfortelle alle disse historiene.

Foto: Kultursalongen. GT-Sara frister gjestene med noen gode historier før kaffen.....

Foto: Kultursalongen. "Jeg forteller "stygge" historier, men synger vakre sanger....."

Foto: Kultursalongen. Gerd Thoreid trives blant folk....

Foto: Kultursalongen. Sosialt samvær og trivsel på tvers av generasjoner er en viktig post på programmet...

Foto: Kultursalongen. Samtalen flyter lett i hyggelig lag....

Foto: Kultursalongen. Kafferast i avslappet atmosfære...

Foto: Kultursalongen. Tone og Viggo syn's det er hyggelig å treffe Kristin igjen... Takk til mesterbaker Tone som bidro med deilige kaker til gapskrattkvelden! Du er grumjente du...

Foto: Kultursalongen. Trond & Robert fra galleri Natthagen har tatt tur'n fra Løten. Har dere forresten hørt om "geriljabroderiet" - "rett fra levra"- meldinger i korsting undres Trond? Gerijabevegelsen begynte som en intern morsomhet på Facebook, men har eksplodert over hele landet - blitt til bok og landsutstilling med statlig støtte... Kalender 2010 er lagt ut for salg!

Foto: Kultursalongen. Verten trives...

Foto: Kultursalongen. Og det gjør også vertinnen...

Foto: Kultursalongen. Forteller, skribent og silkemaler Kari Elisabet Svare med datter er klare for en omgang med GT-Sara.

Foto: Kultursalongen. Så er Norges eldste stand-up komiker i gang...

Foto: Kultursalongen. Og vi lo....!

Foto: Kultursalongen. ..."Vet dere forresten hva som er forskjellen mellom en pi-- og en oppvask? Oppvasken står til manda'n..."

Foto: Viggo Ødegaarden. Latter og godt humør smitter... "Tåler dere flere historier?"

Foto: Viggo Ødegaarden. "Vil du se en stjerne - se på meg!".... Og vi sier: "For ei dame...!!!"

Foto: Kultursalongen. Latter er sjelens støtpute og kroppens indre trimapparat....og gir en fantastisk følelse av velbefinnende! Visste du at en real latterkrampe øker energiforbruket ditt med 75 % av hviletilstanden og fordobler raskt hjertefrekvensen...? Mens det tar omtrent 10 minutter å fordoble hjertefrekvensen om man ror hardt, tar det bare 10 sekunder når man ler!

Foto: Kultursalongen. Latterdøra står på vid gap og gir en forfriskende mental opplevelse!

Foto: Viggo Ødegaarden. "85 år og alt intakt" heter GT-Saras rykende ferske dobbeltalbum. At alt er intakt - skal være visst!

Foto: Viggo Ødegaarden. Gratulerer med jubiléet Gerd! 17. september rundet Gerd Thoreid 85 år, og dagen ble feiret blant gode venner på Smuget med plateslipp og jubileumsshow.

Foto: Kultursalongen. HIPP, HIPP... Må du lenge, lenge, lenge, LEVE!

Foto: Viggo Ødegaarden. Vel hjemme etter tur/retur Dal på Eidsvoll.

Foto: Viggo Ødegaarden. Skal det være et glass muserende eplevin fra Løten?

Foto: Kultursalongen. Bokkammerset er Kultursalongens beskjedne bruktbokhandel på kvisten.

Foto: Kultursalongen. Bokkammerset åpnet døra for første gang...

Foto: Kultursalongen. Boksalget går uavkortet til nye kulturelle opplevelser i Kultursalongen. Har du bøker du ønsker å gi bort? Vi henter bøkene hvis du gir oss et hint!Når gjøken galer i busk og topp,
og jenta ligger med dusken opp.
Når mosen gror på store stubber,
og stubben står på gamle gubber.
Ja, da er det vår i Hernes!

"Morosamt ifra Elverum", Arne Hornsletten, 2004


"Er det itte seint, så er det gætt jøgi!" sier solungene...

Småglimt fra Gapskrattkvelden 3. oktober 2009. Venstreklikk på bildet hvis du ønsker lysbildevisning i større format med kommentarer.